Ключарски услуги

Днешната професия на ключаря се превърна в изключителен майсторлък, който се придобива в резултат на специализации и професионално отношение. Ако в миналото ключарят е седял в своето ателие и е извършвал поръчки само там, то днес съвсем не е така. Той е човек, който се отзовава на много места и се занимава със сложни системи за отключване, заключване и достъп.

Ето и някои от задълженията му:

  • Дубликат на ключ. Това е може би услугата, която всеки човек е ползвал. Независимо дали става въпрос за ключ от някое тайно шкафче, гараж, дом и колкото и специален да е той, ключарят е човекът, който няма да се затрудни при дублирането му. Тук е редно да споменем, че той също така специално изработва ключове, които имат за цел да създадат още по-голяма сигурност на офиса, бизнеса и т.н.
  • Премахване на касова брава и поставяне на секретна такава. Факт е, че по-голяма част от хората у нас са все още с касова брава на входната врата на апартамента. Това е грешка, която обезателно трябва да се поправи, предвид факта, че ако крадец реши да проникне, то така направо ще бъде улеснен. Ето, защо ключарските фирми предлагат и тази услуга, при която се поставя нова секретна брава, а тя от своя страна има т.нар. бронировка.
  • Не са малко случаите, в които сам човек е решил да демонтира бравата си, а после нещо става и не може да монтира новата или пък проблемът се появи още при премахването ѝ. Това е и причината, поради която ви съветваме, ако не сте сигурни, да се доверявате на специалист за такива дейности. Той ще извърши демонтаж и монтаж за отрицателно време и няма да ви вземе много пари.
  • Кодирани брави и патрони. Те са по-осъвременен метод за сигурност, при който при монтирането на собственика се дава специален ключ или карта, чрез които са има достъп до собствеността си. За съжаление се случва да загубите двата особа и тогава специалисти съветват не просто да се извади нов ключ, а изцяло да се прекодира системата, за да се избегне възможността друг да влезе в дома.

Ето още няколко ключарски услуги:

  • Повреди при системи за заключване. Интересното тук е, че ако такъв проблем е наличен при вас, то това не означава, че на всяка цена трябва да се смени системата като цяло. Доверете се на доказан специалист, който след обстоен оглед на повредата да прецени дали тя се нужда е някои подмени и ремонт или трябва да се смени цялостно.
  • Входни врати. Много малко хора знаят, че в ключарските ателиета е възможно да си поръчат вратите, които са най-важни, а именно входните. Ако се замислите, това е съвсем логично, тъй като ключарят е специалистът, който най-добре знае устройството на вратата, нейните силни и слаби места и коя точно ще бъде най-подходяща за вашия случай. Казваме случай, защото тук спецификата се прие в това дали искате врата за дома, офиса, магазина, сградата и т.н. Най-доброто, което може да направите при колебание при този въпрос, е да се допитате до такъв род професионалисти.
  • Метод за отключване. Има всякакви ситуации, при които вие сте възпрепятстван да влезете в дома си. Това може да се дължи на факта, че сте затворили вратата, а ключът е останал вътре или пък сте го загубили. В тези моменти ключарите идват и след като докажете, че сте притежател на собствеността, те спомагат за отключването ѝ.