ски комплекс

Да намериш хубаво място за нощувки, когато отидеш да караш ски, не е никак лесно. Ски почивките са определено едни от най-забавните и вълнуващи ваканции. За това пък изискват доста планиране и малко повече финансови възможности. Първото нещо, което ще трябва да направите е да изберете курорт и къде да отседнете, примерно Terracomplex.bg е много добра алтернатива за ски почивка в Банско . Най-вероятно през годините сте посещавали различни ски писти и сте пробвали разнообразни хотели, хижи, къщи за гости и други места за настаняване и вече имате изградени предпочитания. Ако обаче не сте и това Ви е една от първите ски почивки, тогава ще Ви помогнем да изберете къде да нощувате и за какво да внимавате при избора на място за настаняване.

Резервирайте по-рано

Ски курортите обикновено се резервират предварително, така че не оставяйте резервацията за последния момент. Има семейства, които като им приключи зимната почивка веднага резервират за следващата година. Ако оставите за последната минута да направите резервацията може да няма никакъв избор и да трябва да наемете нещо, което няма да ви устройва напълно.

Хотел, който е близо до ски пистите

Ако сте за първи път на ски, опитайте да намерите хотел, който да е близо до пистите за начинаещи. Вие и цялото Ви семейство ще сте изморени и ще е по-добре хотелът да е наблизо, за да можете да стигнете бързо и да махнете ските. В противен случай, ако е нужен транспорт до хотела Ви, няма да е особено лесно, нито за Вас, нито за децата.

Изберете си заведение за хранене или проверете за такова в хотела

Храненето, докато сте на почивка, може да бъде проблем. Ако не подберете заведения предварително може да стане така, че да не успеете да намерите нито едно добро място за обяд или вечеря. В Банско има много ресторанти, но са на различни ценови диапазони, което също може да е проблем. Не е рядкост, хората да оставят повече пари за храна, отколкото за нощувки, така че внимателно планирайте кои ресторанти ще посетите. Най-добре е, ако си резервирате хотел, като ТЕРРА Комплекс, в който има хубав ресторант и не се налага да излизате извън хотела, за да хапнете.

Отседнете в планината

Много семейства предпочитат да изберат настаняване извън планината и да пътуват всеки ден. Това, както вече споменахме, не е никак удобно. Пътуването от и до пистите може да отнеме много време. Представете си как карате до паркинга на пистите, намирате къде да паркирате, плащате за паркинг, плащате за лифт и тн. Всички тези неща ще ви забавят и ако искате да карате цял ден, то ще трябва да станете рано. Виждате ли къде е проблема? Традиционно почивката не се свързва с ранно ставане.

ски ваканция

Друга причина да отседнете в планината е, че на Вас или на някой друг от семейството Ви може да не му се карат ски и да иска да се прибере, а останалите да останат. Това няма да е възможно, ако сте се настанили по-далеко и някой трябва да Ви закара и след това да се върне обратно.

Ако не сте избрали хотел, който е близо до пистите ще трябва да обядвате навън и може да попаднете на лошо или прекалено скъпо заведение.

Изберете хотел с добър паркинг

Ако това Ви звучи маловажно, представете си 3 деца и всички техни дрехи и играчки. Двамата родители най-често са роби на собствените си деца и трябва да носят всичкия багаж. Удобно разположения паркинг ще направи тази задача малко по-лесна.

Хотел със спа

Няма нищо по-хубаво от това да завършите един ски ден в хубав спа център. Децата ще се забавляват в басейна, ако не са прекалено изморени, а вие може да направите някоя сауна или масаж, които да ви отпуснат след дългия ден.

Внимавайте с тълпите

Няма как по време на ски сезона, ски курортите да не са пълни. Можете обаче да си намерите хотел, който да Ви осигури оборудване и билети за лифта без да се налага да се редите на опашки.