Аржентина

Ако да посетите Аржентина ви е мечта от години, сега е моментът да си кажете „време е” и да разгледате офертите на туристическите агенции.

А докато вие разглеждате, ние, заедно с туристическа агенция Сърнела ще ви разходим набързо из местата, които не бива да пропускате да посетите в Аржентина.

  1. Буенос Айрес

Наричан още „Париж на Южна Америка”, градът е голям, пъстър, шарен и много колоритен. Буенос Айрес ще ви посрещне с пъстра смесица от различни архитектурни стилове, с огромни булеварди в парижки стил, с многобройни паркове и забележителности, които ще ви допаднат.

Докато сте в града местата, които задължително трябва да посетите са квартал Ла Бока, Плаза де Майо, Булевард 9-ти юли и Обелискът на Буенос Айрес.

Ла Бока е най-старият квартал на града и е една от най-големите туристически забележителности. Тук можете да се разходите спокойно из малките улички, да надникнете в магазинчетата за сувенири, да седнете на по питие или просто да се насладите на някой от многото танго спектакли.

Плаза де Майо

Площадът е пулсиращото сърце на Буенос Айрес и тук се намират най-значимите сгради за Аржентина – Розовия дом (най-важната правителствена сграда), катедралата на града и други.

Булевард 9-ти юли

Булевард 9-ти юли е един от най-големите булеварди в света (широк е около 110 метра и има 18 пътни ленти). Докато минавате през булеварда, няма как да пропуснете Обелискът на Буенос Айрес, който се извисява на 67,5 метра точно по средата на булеварда.

  1. Ел Калафате

Ел Калафате е градче с население от около 23 000 души, което се намира в южната част на Аржентина, в близост до езерото Архентино.

Градчето е популярно сред туристите най-вече заради близостта си до Националния парк „Ледниците”.

Ако решите да посетите Ел Калафате задължително си отделете време за една екскурзия до Националния парк и по-специално до най-популярния ледник „Перито Морено”.

А ако обичате да се любувате на птиците, тогава не пропускайте да посетите езерото Архентино, където да наблюдавате популации на различни видове птици.

  1. Патагония

Ако винаги сте искали да видите с очите си Огнена земя или нос Хорн… тогава трябва да поемете към Патагония. Областта заема най-южните части на Аржентина и не е сред най-лесно достъпните територии в страната, но ако имате желание за приключения – пътуването ви до там си струва усилието.

В Патагония ви очакват безкрайни равнини, пасища и ферми, които изникват сякаш от нищото. Ще изминете километри, без да срещнете жива душа и в края на пътуването си, някак, за да наруши пасторалната картина пред вас ще се разкрие архипелагът Огнена земя. А стигнете ли до Огнена земя, ще имате честта и удоволствието да наблюдавате тюлени, пингвини и различни популации от птици в естествената им среда.

  1. Водопадите Игуасу

Водопадите Игуасу представляват огромен комплекс от водопади (275 водопада), които са разположени между три държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай.

В административно отношение територията на водопадите се споделя най-вече между Аржентина и Бразилия и те са включени в националните паркове на двете страни.

Най-големият и атрактивен водопад в комплекса от водопади е Дяволското гърло, чийто води падат от 700 метра височина!

Интересното е, че можете да се наслаждавате на Garganta del Diablo и от бразилска, и от аржентинска страна.

Как да го направите?

Ако изберете туристическа агенция Сърнела за своето пътешествие до Южна Америка!